"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Friday, December 16, 2016

PROMOSI Percutian bersama #MyTravelokaEscapade !

 Assalamualaikum
hye semua ! ^_^

Traveloka is one of the leading flight and hotel booking platforms in Southeast Asia, serving more than 18,000 routes and thousands of hotels in Asia Pacific. 


Korang dah bercuti hujung tahun ke belum? Mesti ramai yang cancel holiday trip sebab risau bila bajet tak cukup kan, tapi sekarang apa kata korang jangan sedih dulu. Syira ada satu laman web yang menawarkan pakej percutian murah and lagi best sekarang ni ada PROMOSI :D Pernah dengar TRAVELOKA tak ?? sekarang ni ada pakej #MyTravelokaEscapade



Korang masih sempat nak bercuti sebab harga yang ditawarkan memang sangat berbaloi.
Dalam laman web ni korang boleh search penginapan di tempat yang korang nak pergi contohnya Bali ke, Sabah ke or mungkin Korea :D Banyak lagi pilihan tempat yang menarik dan pastinya harga PROMOSI !

Kalau tak pasti nak pilih hotel yang mana, korang boleh tengok review yang diberikan oleh pengunjung lain tentang hotel yang dipilih. Review daripada mereka juga sangat berguna sebenarnya untuk korang membuat pilihan hotel dengan lebih tepat.


Kalau macam Syira, Syira nak ke Sabah lagi sebab teringin makan seafood and ke pulau :D Di Sabah ni macam-macam tempat menarik ada. Yang penting mesti la nak bergambar ala-ala photoshoot kat sana. Seafood besar-besar saiz dia ok ! serius korang akan nak makan seafood hari-hari sebab Syira and family pun makan seafood setiap hari masa kat sana..hahaa..


Banyak tempat menarik di Sabah ni, antaranya ialah :
  1. Waterfront kota kinabalu / Jesselton Point
  2. Masjid Terapung Kota Kinabalu
  3. Muzium Marin
  4. Menara Jam Atkinson 
  5. Muzium Tamadun Islam 
  6. Kereta api Borneo Utara / North Borneo Railway 
  7. Platform Pemerhatian Bukit Signal 
  8. Sutera Harbour Golf & Country Club 
  9. Pelbagai Pulau menarik
  10. Pasar filipina
  11. Restoren Nelayan
  12. Muzium sabah 
  13. Pasar Malam Sinsuran
  14. Pasar Malam Kampung air
  15. Pasar kraftangan
  16. Pasar Ikan Masin
  17. Pasar Besar


Kaki gunung Kinabalu antara tempat yang pastinya nak jejak lagi. Cantik kot pemandangan kat sana. boleh nampak dengan jelas Gunung Kinabalu yang menjadi kebanggaan rakyat Sabah. 



Kalau nak acah-acah oversea pula boleh ke Desa Cattle Dairy Farm ..banyak ternakan lembu kat sini..kawasan sekitar pun cantik je penuh dengan rumput hijauuu..rindunyaaaaaa
..hehee..kat sini memang bergambar lebih la Syira..rindu nak pergi lagi..sejuk and suasana kat sana tu nyaman je !  Bernafas pun keluar asap :D eh ?? hehe





Cara menggunakan laman web Traveloka.com
  1. Layari laman web www.traveloka.com.my kemudian taip saja destinasi yang ingin korang nak pergi.
  2. Selesai masukkan destinasi, pelabagai pilihan tempat penginapan ditunjukkan. Disini korang boleh mula membuat pilihan berdasarkan harga, review dan pilihan terbaik. Kalau nak harga lagi murah klik je "filter".
  3. Selesai membuat pilihan, korang boleh terus membuat tempahan dengan mengisi maklumat penting dan membuat pembayaran. Pembayaran boleh dibuat melalui internet banking atau kredit kad.
  4. Selepas pembayaran dibuat, korang akan menerima satu salinan e-voucher. Kegunaan e-voucher ini adalah untuk korang jadikan bukti kepada pihak hotel sewaktu proses check-in.
  5. Ulang langkah-langkah yang sama (langkah 1 hingga 3) apabila korang ingin membeli tiket penerbangan.

# Pembayaran tiket penerbangan dan hotel adalah BERASINGAN.


Kalau korang tempah melalui APLIKASI TRAVELOKA pula, harga yang ditawarkan adalah lebih murah berbanding tempahan dilaman web tau. Percayalah korang akan rambang mata nak bercuti ke mana sebab harga PROMOSI yang ditawarkan murah !

Cepat rebut PROMOSI TRAVELOKA ! :D
Untuk info lebih lanjut dapatkan di :

Website : https://www.traveloka.com/en-my/
Facebook : @TravelokaMY
Twitter : @travelokaMY
Instagram : @traveloka
Google + : Traveloka




Monday, December 12, 2016

FRAGILE buku motivasi kedua Syira Lokman dah terbit !

Assalamualaikum
hye semua !





Setelah sekian lama menanti, akhirnya buku kedua Syira #fragilesyiralokman dah terbit :D Tak sangka sangat murah rezeki sampai macam ni, dulu saja-saja je cuba hantar manuskrip pertama, Serenity kepada penerbit, sekali sangkut pula manuskrip Serenity tu and siap dah masuk cetakan ke2 :D
and baru je ni buku kedua Syira iaitu Fragile pula diterbitkan, tu pun penerbit minta, kalau tak memang takde la Syira nak siapkan :P hehee...tak ada plan pun nak buat buku kedua tapi disebabkan buku pertama mendapat sambutan di luar jangkaan, maka terhasillah FRAGILE :D

Syira dah penat nak siapkan manuskrip, kome jangan tak beli.. gigit sorang-sorang kang !

Selalu orang tanya buku Serenity dan Fragile ni novel ke ? alamakk..
abang abang akak akak... Buku Serenity dan Fragile ni buku motivasi yang ditulis secara santai. Gaya penulisannya monolog hati dan puisi. Bukan novel cinta cinta yang siap boleh buat drama tu.. Tapi kalau boleh buat drama pun, Syira la pelakon utamanya :D Kalau Neelofa ada Fatttah Amin, Syira dipasangkan dengan siapa ? Fattah hatiku mungkin..hahaa

Ni Syira share sikit la isi kandungan dalam buku kedua Syira ni. Kalau buku #serenitysyiralokman mengajar anda bahawa "majoriti" tidak semestinya betul, buku #fragilesyiralokman ini pula akan cuba membantu bagaimana cara sepatutnya berdepan dengan perpisahan yang begitu melukakan serta mengajar kita untuk berani bangkit dan cabar diri merempuh tembok kegagalan demi kejayaan.

Sinopsis takde ke ? nak sinopsis !! Amboi-amboi dia..hahaa..kalau nak tahu isinya dengan lebih mendalam, kena la order dulu, jangan risau.. berbaloi :D


Ramai yang terlepas promosi pre order Novermber lalu. Tu la..suruh order awal-awal tak nak.
Nasib baik la Syira baik hati nak bagi HARGA PROMOSI lagi tau.
:D Untuk dapatkan harga promosi, korang perlu beli buku Serenity dan Fargile secara kombo. Maksudnya beli 2 buah buku (serenity + fragile) dan HARGA PROMOSI yang ditawarkan hanyalah RM36 :D Jimat dah kan.. Promosi ni TERHAD tau, jadi jangan ketinggalan.. 


FRAGILE (baru terbit) -RM20
SERENITY (cetakan ke2) -RM20
COMBO SERENITY dan FRAGILE (terhad) -RM36

Stok buku dah sampai kat Syira, jadi sesiapa yang nak Buku Serenity dan Fragile bertandatangan COD di Universiti Malaya, sila PM Syira segera..
COD selepas 16 Disember 2016 ok ?

PM FB - Syira Lokman 
EMEL - syiralokman21@Yahoo.com.my



## Buat masa ini, pengeposan ke rumah (tanpa tandatangan) hanya melalui FB rasmi KOMRAD BUKU sahaja.

Terima kasih ^_^

Friday, December 9, 2016

Customized Button Badge from Liberty Printing Malaysia.

Assalamualaikum and

hye ^_^


Do you like customized button badges? 
Button badge is the most practical way to display something with a message, logo or concept.
Let's me tell you about customized button badge and  Liberty Printing Malaysia. The best Malaysia Button Badge Supplier.

Customized a button badge is a very practical way for people to advertise something in their clothing, personalization gift ideas or uses it as fundraising opportunities
It can also be very useful when people are going to a campaign or a large gathering. 


In Malaysia, there are many different suppliers offering different type of button badge quality. Some suppliers might use low quality printing paper and printer that yield low resolution printing output. Customers have to be careful when selecting suppliers for this purpose.
Liberty Printing have 16 designs of button badge can be used as gift for any events such as schools, corporate events, product launches, fundraising opportunities, wedding or personalization gift ideas. 




 Grab Button Badge Machine now guys !
You can be a seller too..interesting isn't it ? :D

Button Badge Machine is generally used for the production of various Button Badges, pins, keychains and fridge magnets. The investment cost for the machine and material is minimal while it can generate up to 5X profit.The button badge printing business does not require a large space area or a big investment. Ideal for any businesses such as fast print shop, event companies, gift shops, photography studios, souvenir shops to expand their product offerings.
Malaysia Button Badge Supplier | Liberty Printing
Button badge can be a creative and cost-effective way to market a brand because:

  1. Inexpensive to produce - with cost as low as RM0.40 each (included printing cost).
  2. Various different types of finishing for different usage / application - magnetic to be placed on fridge, pin it on hat, turn in into a hook and many more different usages.
  3. Able to reach a wider audience for a long term result - Because of the low cost to produce, businesses can produce in bulk and with its durability, it can be used for a long time.
  4. Able to tailor to individual marketing needs - Can be used for brand awareness, product launch, corporate identity or personalized gift ideas.


 Liberty Button Badge Machine (body) is made by aluminum while the button badge mould is made of chrome plated steel and rust-resistant surface finishing that allows frequent usage of up to 5 to 10 years.

  1. Starter package from as low as RM1,200, (Click here : http://www.libertyprinting.com.my/products/Button-Badge-Package.html?categoryid=116)
  2. Aluminum button badge machine
  3. Chrome Plated Steel button badge mould (choose from one of these sizes: 75mm, 58mm, 44mm, 32mm or 25mm)
  4. Button Badge Die Cutter (worth RM400)
  5. 100 pcs of high quality button badge material (metal front, plastic pin back and mylar – the clear plastic cover)
  6. 100 sheets of Inkjet Paper
  7. Complimentary 1-on-1 Training
  8. Complimentary design template in CD format

Aside from the above mentioned, you can also enjoy 1 year warranty and technical support provided by our professional technical team.



Please contact us if you would like to make promotional button badges.
Liberty Printing are your trusted button badge supplier in Malaysia.



Contact Number: 
019-9858151 (Ms. Elaine) or 019-3231515 (Mr. Steven)

Email: 


Liberty Printing Sdn. Bhd. (1080784-T), Malaysia Button badge supplier Address: 
6, 6A & 6B, Jalan Harmoni 1A/KU3, Kristal Klang Commercial Centre, 42100 Klang.


Business hours: 
Monday to Saturday (9am to 6pm)

Website: 

Tuesday, November 15, 2016

MEDINA DESIRE Slimming Detox Tea dan Kaki Cantiq Tea.

Assalamualaikum
hye semua !

Korang pernah dengar tak nama Medina Desire? Mesti ramai yang dah tahu sebab produk ni popular. Untuk yang masih belum tahu, meh sini Syira nak cerita.Medina Desire menghasilkan dua produk special untuk anda yang nak cantik dan kuruskan badan iaitu Slimming Detox Tea dan Kaki Cantiq Tea. Tak perlu lagi diet berlebihan :D




HARGA :

Slimming Detox Tea RM15
 Kaki Cantiq Tea RM25
Set Combo RM4

setiap paket ada 15 uncang. 

CARA CONSUME :
BAHAN-BAHAN :




KHASIAT :

🌷 slimming & detox tea (sdt):-

melangsingkan badan
mengecilkan perut bucit/boroi
menurunkan paras gula dalam darah
kencing manis
darah tinggi
gout/uric asid tinggi
kolestrol tinggi
obesiti
angin dalam badan
pelbagai lagi masalah dalaman dan luaran


🌷 kaki chantiq tea (kct)

kaki chantiq tea adalah dirumus khas daripada 100% dry herbs dan tiada bahan kimia untuk mengecilkan peha dan lengan. juga utk membuang air berlebihan dalam badan dan melawaskan kencing.


  • lelaki & perempuan boleh guna tea ni. tak ada masalah. 
  • umur 13 tahun dan ke atas boleh consume. 
TESTIMONI :


********************************

Lagi satu hot item dari Medina Desire ialah flawless tea. Flawless tea ni produk khas untuk kulit. Ada 15 uncang. RM38 SAHAJA !! :D Murah kan ?


KEBAIKAN :

πŸƒ menghilangkan jeragat dan jerawat
πŸƒ menghaluskan dan melicinkan kulit muka dan seluruh anggota badan
πŸƒmenjadikan kulit bersih dan licin
πŸƒawet muda dan menghilangkan kedutan pada kulit
πŸƒ melancarkan peredaran darah
πŸƒdirumus khas utk kulit berseri dan bersih


BAHAN-BAHAN :

🌰jasmine
🌰franch flower
🌰apple flower


🌹satu pack ade 15 uncang. satu uncang blh guna 2 kali
🌹boleh consume pada waktu ptg
🌹kalau awk consume set combo, flawless tea kene minum selang seli
🌹contohnye: hari ni minum flawless tea, esok stop, lusa ambk balik


follow ig :
@slimming.tea.rm15 
@slimming.tea.rm15 
@slimming.tea.rm15. 


PROMOSI BULAN DISEMBER !! 
open for new agent dan ds. 

untuk agent :
pakej a rm300. 
pakej b rm600. 

untuk ds bayar yuran rm10. 
yang nak buat side income haa dialu-alukan ws 01139598289. 
nak cod? umk pengkalan chepa.



let’s grab this opportunity ^_^
jangan tengok je. bila lagi nak kurus & sihat?? Dah ramai yang minum teh kurus macam ni sekarang tau, macam trend !
orang lain boleh. awak pon boleh !
..yang penting konsisten. 
jangan lupa follow ig @slimming.tea.rm15 atau ws 01139598289 :)

Tuesday, November 8, 2016

PROMOSI PRE-ORDER BUKU FRAGILE #fragilesyiralokman

Assalamualaikum
hye semua !

Syira nak ucapkan terima kasih buat semua yang undi cover pilihan korang untuk buku motivasi kedua Syira (cover a,b,c)
Terima kasih semua orang sebab selalu jadi manusia paling baik and support apa sahaja yang Syira buat.
 Buku motivasi pertama Syira iaitu #serenitysyiralokman dicetak kali kedua selepas 5 bulan diterbitkan dan hari ini Syira nak share satu lagi berita gembira :D
Buku motivasi kedua Syira iaitu #fragilesyiralokman bakal menemui anda :D

Konsep buku ini masih sama namun isinya lebih beremosi dan menyentuh hati. Selalu orang tanya, SERENITY dan FRAGILE ni novel ke ?
oke, untuk makluman korang, kedua-duanya adalah buku motivasi santai gaya puisi dan monolog hati. Kalau buku #serenitysyiralokman mengajar anda bahawa "majoriti" tidak semestinya betul, buku #fragilesyiralokman ini pula akan cuba membantu bagaimana cara sepatutnya berdepan dengan perpisahan yang begitu melukakan serta mengajar kita untuk berani bangkit, cabar diri merempuh tembok kegagalan demi kejayaan.

Kalau nak tahu isinya dengan lebih mendalam, kena la order dulu ^_^

Istimewanya untuk bulan November ini, team Komrad Buku buat PROMOSI untuk sesiapa sahaja yang ingin menjadi pembaca terawal #fragilesyiralokman ^_^


PROMOSI PRE-ORDER BUKU FRAGILE #fragilesyiralokman

8 - 28 NOVEMBER 2016

Klik http://bit.ly/PreOrderFragile untuk membuat tempahan.


Semoga buku-buku Syira ini akan menjadi cahaya indah, mewarnai jiwa yang dalam sepi dan membahagiakan, ketika negatif menggerumi. Semoga sedikit bait-bait kata dari kedua-dua buku ini boleh ‘meraikan’ hati yang sedang terluka. ^_^


Friday, November 4, 2016

Scrub dan Clay Mask dari Beauty by Malnia !

Assalamualaikum
hye semua :D

Lamanya tak menulis kat sini, banyak sangat assignment +thesis sem ni sampai ni pun curi curi masa nak update blog. Hari ni Syira cuti and Syira nak share kegembiraan Syira dengan korang.
Syira dapat hadiah scrub lemon dari Kak Nisa !! :D yeayy
...Syira memang suka scrub sebab lepas pakai je rasa kulit muka lembut and segar je. Cadangnya nak beli, sekali dapat hadiah pula.. banyaknya orang baik-baik..semoga murah rezeki !


alang-alang dah dapat merasa pakai tu, Syira nak share dengan korang juga. Homemade scrub and clay mask dari Beauty by Malnia ni akan buat korang jatuh cinta ! Syira ada satu dah, lemon :D
scrub ni ada pelbagai jenis, coffee, lemon, rose, ginger dan yang terbaru ada greentea ! Setiap jenis ada kebaikan dia and ada 2 jenis clay mask juga yang Kak Nisa jual whiteclay and redclay.

SCRUB RM30

*COFFEE*
-menghalus dan melembabkan kulit 
-menghilangkan bau badan 
-mengurangkan selulit jeragat dan parut 
-membuang sel kulit mati serta merta 
-memutihkan kulit dengan penggunaan yang konsisten 
-tubuh lebih rilek selepas skrub 

*LEMON* 
-mematikan bakteria penyebab jerawat 
-menghapuskan bintik hitam 
-memutih dan melembutkan kulit 
-memulihkan jerawat 
-mencerahkan lingkaran gelap(siku/lutut/celahan) 
-kulit lebih lembut sihat dan bersinar 
-menanggalkan sel kulit mati serta merta 
-tubuh lebih segar selepas skrub 


*ROSE* 
-bertindak sebagai antiseptik 
-mencerahkan kulit 
-mencegah jerawat 
-melembut dan melembabkan kulit 
-sebagai aromaterapi semulajadi 
-menanggalkan sel kulit mati serta merta 
-tubuh lebih nyaman selepas skrub 

*GINGER* 
-membuang angin dan menghangatkan tubuh
-mecerah dan membersihkan kulit
-menghaluskan dan melembabkan kulit 
-meredakan tekanan 
-menanggalkan sel kulit mati serta merta 

*CARA MENGGUNAKAN SUGARSCRUB* 
1) Basah kan tubuh/wajah (tempat skrub) 
2) Ambil skrub dan sapukan keseluruh tubuh. skrub secara membulat dan dibahagian muka skrub perlahan lahan. 
3) Bilas bersih. 


Whiteclay/bentoniteclay RM35 (180g)

-Didapati dari abu gunung berapi dan mempunyai mineral ferrous dan magnesium yang tinggi. Ini antara clay yang paling kuat tarik minyak yang akan membersihkan kulit dengan sgt kuat. Kalau dah penah guna seriuosly u akan jatuh cinta .Antara bahagian yang ditarik kuat adalah hidung dagu area tepi mulut dan tepi mata(bahagian paling kerap berminyak) Jadi whiteclay sesuai untuk kulit berminyak,berjerawat dan normal skin.

Redclay/moroccoclay RM45 (180g)

Teksture lebih lembut. Sangat lembut dan sesuai digunakan untuk kulit sensitif,kering dan normal juga. Berfungsi untuk menyerap toxin dan kotoran dari kulit.Oleh sebab ia terlalu lembut,ia tidak menarik terlalu banyak minyak dari kulit(tidak mengeringkan kulit). Jadi Redclaymaskbymalnia sesuai untuk kulit sensitif,kering dan normal skin.



..siapa nak scrub and clay mask ?? greentea,ginger,rose,coffee,lemon. 
Boleh pakai untuk muka, badan and bibir..follow @khadeeshop πŸ’•πŸ’•
Cod Universiti Malaya pun boleh ^_^ cakap je Syira Lokman yang beritahu pasal scrub and clay ni, mana tau kot dapat diskaun lagi ke..try la.. :D



Thursday, October 27, 2016

Cover A, B atau C ?

Assalamualaikum
hye semua !

Akhirnyaaaaa, new post :D
Dah lama tak update blog :( ye Syira tau..banyak kerja yang perlu diutamakan. Semester 5 tinggal lagi 7 minggu jeeee..cepatnya masa berlalu..Syira tak sempat nak menaip kat sini, bukan Syira lupa blog ni tapi terpaksa dilupakan sementara. Job review, pengiklanan semua Syira masih terima, pakej bermula RM10 hingga RM60 sahaja. Kalau berminat boleh pm di facebook atau emel syiralokman21@yahoo.com.my ^_^



Hari ni, Syira gigih nak update juga sebab Syira nak share berita baik dengan korang :D
mana boleh share dekat facebook dan instagram je kan, kena la share dengan kome kome sekali. hehe.. Buku kedua Syira Lokman bakal diterbitkan tidak lama lagi :D excited tak ?? cakapp la excited !!! cakap la cakap la..

Yang dulu tanya bila nak keluar buku kedua tu better get ready oke, simpan duit sebab dengan doa korang, buku ini akan dikeluarkan nanti :)

So Syira nak minta tolong korang pilih Cover mana yang sesuai untuk buku kedua Syira ? COVER MANA YANG KORANG SUKA ?? A,B or C ?
Konsepnya masih sama dengan #serenitysyiralokman cuma isinya lebih beremosi, mendalam dan penuh jiwa...tajuk pun FRAGILE gituhhhh...Syira pun keliru nak yang mana :(
ingatkan nak cari jodoh je susah..nak pilih cover buku lagi susah rupanyaa..hahaa..


UNDI UNDI !! ^_^
Terima Kasih !


Monday, October 10, 2016

3 Guru Terbaik !

Assalamualaikum
hye semua !



'PENGALAMAN' bukan dicipta untuk kamu mengeluh,
tetapi untuk memberi pengajaran dan mematangkan fikiran.

Bertindak atas kewarasan akal,
agar kamu dapat tempuh pahit getir ujian,
demi mengejar manisnya kejayaan.
Jatuh bangun tu biasa.
Mula seksa lama-lama bahagia.

petikan dari buku #serenitysyiralokman

Saturday, October 8, 2016

Sebab VIRAL je kita percaya ??

Assalamualaikum
hye semua :)



Bila ditanya: 

“Mana dapat cerita?”
“Eh, betul ke cerita ni? Teruknya!”
“Kesiannya jadi macam tu.”
“Dalam Facebook, Instagram, Twitter, kawan cerita, orang lain post.”



Tiada jawapan yang jelas.

Kita tak yakin dengan akar kisahnya, namun jiwa untuk menyebarkan cerita, lebih hebat dan cepat.
Kita lebih teruja untuk menyebar kisah mereka yang kita entah kenal, atau tidak siapa mereka. Kita lebih teruja untuk mengutuk dia, sedangkan tak semua kita dengar, lihat dan baca itu benar belaka.

Hari ini, hari yang sepatutnya pahala kita diganda.
Terpalit dosa melalui kata-kata. Terpalit dosa melalui penyebaran kisah yang belum nyata sahihnya.
Mudahnya!
Mudahnya sesuatu itu menjadi viral.

Hanya kerana ia menjadi viral, kita percaya. Hanya kerana kisah itu tersebar ke seluruh maya, kita percaya.
Mudahnya minda percaya 100% kisah mereka tanpa menilai setiap bait kata dan perbezaan maklumat yang diterima.

Jika benar salahnya, ambil pengajaran bukan sebar keaiban. Jika masih sangsi sahihnya, jangan sebar sebarangan.
Menegakkan kebenaran itu tidak salah, yang jadi salah menegakkan sesuatu yang tidak benar.

Mungkin dia yang kita keji, jalannya lurus ke syurga. Mungkin kita yang konon arif berkata ini jalannya lurus ke neraka.

Siapa sangka?
Lihat orang yang tidak sempurna amalannya, jangan disangka kita sempurna imannya. Pengakhiran manusia tidak sama. :)


Petikan dari buku #serenitysyiralokman
#blogsyiralokman



Friday, October 7, 2016

Hadiah Istimewa dari Pembaca #serenitysyiralokman.

Assalamualaikum
hye semua !

Rindunyaaa nak update blog, mesti korang pun perasan kan Syira asyik up entry review je. Minta maaf ye, Semester 5 ni serabut sikit, tapi sibuk macam mana pun job review haruslah siap on time. Sekarang ni Syira terima apa sahaja job review, campaign and shoutout. Kalau ada nak bagi gift atau sponsor barang pun boleh :D Bila ada masa free je, Syira akan review.

Ok, memandangkan esok Syira takde kelas, tengah malam ni gigih nak menaip..hehee..
Syira nak bagi korang jealous ni..hehee..Ada orang baik hati hadiahkan Syira artwork comel ni :D


Comel tak ?? artwork special dari Mariam Noh :D
Thanks awak sebab buat ni untuk Syira !! comel je..Mariam ni salah seorang pembaca SERENITY by Syira Lokman juga. Tiba-tiba dia nak bagi hadiah..kadang-kadang kan benda simple macam ni pun boleh buat kita happy :)


Syira upload gambar buku Serenity di facebook tiba-tiba Mariam tinggalkan komen. Panjangnya dia komen..terharu baca, dah la tengah serabut, sekali dapat komen panjang macam ni .. :D
Terima kasih Mariam, Terima kasih juga buat semua yang support #serenitysyiralokman sampai dah masuk cetakan kedua sekarang ni and insyaAllah buku Serenity 2 bakal diterbitkan :D 
doakan je oke ?



Siapa nak artwork comel macam Syira dapat ni ?
boleh pm MARIAM NOH di facebook beliau :D

Wednesday, October 5, 2016

First WeChat Instant Printing Machine in Malaysia.

Assalamualaikum
hye semua :D

Yeayyyy..i got these superbbb pictures !! :D
Thanks WeChat Instant Printing Machine !!



Follow these step to get adorable pictures like me :D


Simple and easy steps to print

All you have to do is: open WeChat app on your smartphone, scan the QR code shown on the machine, upload selected photo from your phone, insert the ID code shown on screen. 
A high quality hard copy will be printed in just 60 seconds!

The First WeChat Instant Printing Machine in Malaysia

“WePrint is the very first WeChat instant printing machine in Malaysia. Many Malaysians have already seen it in some of the major shopping malls or exhibitions. Since entering Malaysia in 2015, we have created much awareness in hundreds of roadshows and exhibitions, having thousands of followers on Wechat, printing thousands copies of photos in any one event. From these events and the database collected, this machine is showing itself to be a business tool with great profit potential.” said Json Tan, Managing Director of WePrint.
Indeed, beyond being an instant photo printing machine, WePrint is a great marketing tool for any business. It is designed to help advertisers recruit WeChat followers through on-ground events and activities. Businesses will not only be able to advertise on screen but also incorporate brand or product in a pre-designed photo template. The public will be exposed to the advertisement while waiting for their photos to be printed as well as bring a copy of the printed photo with brand message or product information home with them.
“WePrint is a powerful marketing tool with great business potential.  Catering to the needs of different businesses, we have sold to retail outlets the machines to entertain their guests, provided rental or leasing services to event management companies, charged advertising fees to different advertisers. Most important, it is a viable advertising tool for almost any type of business, such as F&B, entertainment, beauty, bridal, hotel, supermarket, tourism, advertising, media, jewelry, telecommunication, automotive, property, electronics, gym, education, charity etc.” Json remarked further.


Ideal for any corporate or private functions

For any corporate or private functions, WePrint is always a crowd pleaser, attracting people from all walks of life to print their favourite photos onto different material, including photo paper, magnetic paper, button badge and phone casing. For the advertisers, they can use the machines to attract followers, collect database, and engage the followers more effectively through this popular social media platform - WeChat. 
“I am glad that WePrint has been gaining popularity in exhibitions and roadshows.  We are able to garner numerous enquiries leading to closed deals when we participate in these events as business people saw how it is able to attract the crowd. Recognized brands across different industries such as One Utama, Neway, Celcom, GSC, Acson, Revlon have engaged us for their events in Klang valley and other states, some on a long term basis.” Json added.
“We believe that this is the right time for us to expand this business further by partnering with distributors nationwide to bring this powerful marketing tool to every corner of Malaysia.” Json ended the interview with a positive note.
Visit www.libertyprinting.com.my to find out more about WePrint.


About Liberty Printing
Liberty Printing is a heat transfer printing machine and material supplier in Malaysia. WePrint machine is exclusively imported, managed and distributed by Liberty Printing since 2015.

New business opportunity in malaysia
- Latest trend - WePrint machine
- new instant photo printing machine
- 1st in Malaysia - WePrint
- Instant photo printing via app
- Ideal for any events/functions.
- Turn it into a money making tool
- Distributors wanted. Find out now!
- Weprint Machine is 1st WeChat Printer in Malaysia.


For business enquiries, contact:

Liberty Printing Sdn. Bhd. (1080784-T)
Add: 6, 6A & 6B, Jalan Harmoni 1A/KU3, Kristal Klang Commercial Centre, 42100 Klang, Selangor.

Contact number: 019-985 8151 (Elaine)
Email: order@libertyprinting.com.my

Business hours: Monday to Saturday (9am to 6pm)
Web: http://www.weprint.asia
Facebook: https://www.facebook.com/weprintmachine

 Free instant high quality photos!
Scan and get 10% discount ya !!


DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah