"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Wednesday, January 27, 2016

SERENITY SYIRA LOKMAN BERBALOI ATAU TIDAK UNTUK DIMILIKI?

Assalamualaikum
hye semua :)


Dah seminggu demam..nak dapatkan balik mood update blog memang payah la..ni pun gigih nak menulis sebab baru perasan cuti tinggal lagi 3 minggu je :( kenapa cepat sangattt !!
dah masuk 2016..banyak lagi misi kena capai and alhamdulillah rezeki still tak putus-putus...
sakit sakit pun happy !

korang dah beli SERENITY ke belum ??
sana sini asyik bercerita pasal buku serenity je tapi tak tau best ke tidak ?
berbaloi beli or tak ? oke sini...mari duduk rapat rapat sikit adik akak comel..yang laki dok jauh jangan nyendengg...hehee..Syira nak kasi review sikit ape orang komen pasal buku ni :D





Review Serenity :


"Bagi Sheda sendiri bila baca buku ni, memang sampai ke hati... 
Dengan gaya santai mesej berjaya disampaikan! Tahniah buat rakan blogger Sheda sendiri Syira Lokman atas hasil nukilan beliau yang mengagumkan"
1. Buku Ini Penuh Dengan Kata-kata Motivasi indah
2. Penulisan yang bijak dan bernas 
3. Banyak nasihat dan Pengajaran 
4. Monolog Yang menarik
5. Puisi dari hati

Read more : www.shedaucu.com


"Buku Serenity Syira Lokman Memberi Nyawa Motivasi.
Penulisannya acik bagi 4/5 ****
Penulisan terbaik..
Acik hampir 3,4 kali membaca,puisi ,monolog hati dari buku ini"



"Aku tertarik dengan karya ringkas tapi kemas dan penuh nasihat, peringatan. Malah terasa seperti kita sedang dinasihati dan dimotivasikan secara halus."



"Memang HOT SELLING habis, sebanyak RATUSAN unit buku berjaya dijual dalam masa 2 minggu! Memang hebat sangat bagi Nad memandangkan ini buku pertama yang diterbitkan oleh Syira.
Apa yang Nad perasan, buku SERENITY ni sebenarnya membantu kita muhasabah diri sendiri :) Dengan menyentuh soal study, motivasi, kejujuran, Islam dan dalil-dalil. Serious memang banyak aura positive yang diterapkan dalam buku ni. Kadang tu ada la satu dua perenggan yang terkena dengan batang hidung sendiri kan hahaha."



"Serius.. Tabik Hormat buat Syira sebab telah membuat teman kagum dengan beliau.. huhu.. serius,.. bait2 kata yang ditulis oleh Syira sangat-sangat mengalun jiwa membacanya."

Read more : tengkubutang.blogspot.my


"Andai kata kita sering menyalahkan tuhan yang tidak adil dalam memberi kenikmatan kehidupan kepada kita, buku ini akan mengubah persepsi kita 360 darjah bila kita membacanya. Baca dan jangan pertikaikan apa apa terlalu awal sebabnya di akhir tajuk, anda akan nampak mesej yang hendak di sampaikan. Garapan yang di buat oleh Syira Lokman memang cik en kagum. "

Read more : adna2029.blogspot.my




Cara mendapatkan SERENITY :

  1. Syira Lokman (fb) (bertandatangan-limited)
  2. Komradbuku
  3. Butik Zmar Apparel Shoppe, Alam Avenue, Shah Alam.
  4. Bookcafe.com
  5. Buku Halal
  6. Ejen-ejen komrad
  7. Mph bookstore
  8. Popular bookstore
  9. Kedai-kedai buku berhampiran anda.
  10. Online seller
alhamdulillah..terima kasih ! ni sekadar komen-komen di blog, korang boleh search #serenitysyiralokman di facebook dan instagram untuk lihat lebih banyak review !
apa pun, jangan lupa gunakan #serenitysyiralokman ^_^ nanti share yee pendapat korang pasal buku ni..support my 1st book !!! ^_^ doakan !


8 comments:

Nadratul Syazwana said...

Serious buku ni memang bagus untuk muhasabah diri Syira! ^_^ I love all your words!

Busyra Bt Takiyudin said...

wah.. bestnya dapat keluarkan buku sndiri.. chaiyok syira. :) nnti inshaAllah busyra akan dapatkan buku syira ni. btw busyra pun minat sngt puisi2 ni. hehe

Sheila Adziz said...

erm... kena dptkan jg ni...

nurin khairi said...

salam. jom join giveaway nurin utk memenangi penginapan di Swiss Garden Resort

http://nurinkhairi.blogspot.my/2016/02/giveaway-nurinkhairi-x-shaklee-collagen.html

Zayani Zulkiffli said...

Awak tau tak, username game saya pakai nama "Serenity" :D

Jemput baca: http://nurulzayani.blogspot.com/

Suriya Majid said...

tahniah sebab berjaya keluarkan buku sendiri. oh ini pun ada dalam bucket list akak. moga terus sukses ya sis. take care.

Lisa Nurulain said...

wah ,... keluarkan buku sendiri ? bestnyaa

Syira Lokman said...

yup ! my 1st book ^_^ support tau #serenitysyiralokman

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah