"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Wednesday, September 21, 2016

Ecowell Hair Conditioner Kekalkan Kelembapan Rambut.

Assalamualaikum
hye semua :)



Setiap kali lepas shampoo rambut, masih ramai yang lupa nak pakai hair conditioner. Kalau minggu lepas, Syira berkongsi tentang shampoo dari Ecowell, kali ni Syira nak kongsi tentang hair conditioner pula. Hair conditioner ni korang perlu pakai bagi memastikan rambut korang lebih lembut dan dijaga dengan baik.
Pakai di hujung-hujung rambut je untuk memastikan rambut korang tidak mudah rapuh.
Sesuai untuk semua jenis rambut and boleh diguna setiap hari tau :D


Kebaikan menggunakan Hair Conditioner Ecowell :
  1. Rambut yang sihat, lancar dan terkawal
  2. Melembutkan, menyuburkan dan melindungi rambut kering dan rosak dengan mentega shea organik dan minyak vanila organik. 
  3. Menjadikan rambut anda berkilat, licin dan sihat. 
  4. Memberi kelembapan dan membantu menyembuhkan pelbagai keadaan kulit kering.
  5. Mengurangkan kerosakan akan menyebabkan rambut yang lebih panjang dan sihat sepanjang masa. 


Cara guna : 

  1. Bilas rambut anda dan sapukan kuantiti yang mencukupi di hujung rambut. 
  2. Bilas dengan teliti selepas beberapa minit.



SiteGiant
http://www.nestore.biz/rejuvenating-30-day-travel-essentials-organic-bath-and-body-care-series

Lazada
http://www.lazada.com.my/rejuvenating-30-day-travel-essentials-organic-bath-and-body-careseries-12297593.html

Shopee
https://shopee.com.my/shop/7728479/

11street 
http://store.11street.my/nestore

FaceBook
https://www.facebook.com/ecowellorganics/



#travelset, #bathset, #30-Day Application, #Organic Bath and Body Care Collection, #ICEACertifiedOrganic, #Dermatologicallytested, #NormaltoOilySkin, #Eco-Friendly, #Travel-FriendlyPack, #bestseller, #ecowell, #naturalelixirs, #organicingredients,

Friday, September 16, 2016

Terangi Hidupku - #bersatuTENAGA

Assalamualaikum
hye semua ! :D

Ingat tak Syira pernah buat 1 video dengan kawan-kawan Syira and Syira ajak korang join sekali ? Alaaa..yang dalam entry ni (klik sini).

so dengan bangganya Syira nak beritahu yang Lagu Terangi Hidupku - #bersatuTENAGA telahpun sempurna! Ramainya rakyat Malaysia yang turut memeriahkan lagu ini bersama Faizal Tahir, Elizabeth Tan dan Jaclyn Victor. Seronok bila semua rakyat Malaysia berbilang bangsa share and support ! Memang sporting la korang..Teruja Syira tengok video ni, ada yang menyanyi and ada yang menari :D
Mesti korang tak sabar nak tengok video full ni kan? Jom, mana tahu kot ada muka korang yang comel and handsome tu ke..hehee..





Terangi Hidupku

Memandang jauh menyusur cahya
Terpikat ku memandang indah semua
Terasa hati mula gembira
Membuatku melangkah terus saja

Ku kejar mimpi
Dan percaya sepenuh hati
Takkan sempurna hidupku tanpamu

Senyumanmu
Buat aku
Merasa Bah’gia
Senyumanmu
Buat aku
Ceria sentiasa
Senyumanmu
Buat aku
Bertenaga s’lalu
Takkan terpisah kau dan aku

Oh~oh~oh~
Kau terangi hidupku

Oh~oh~oh~
Kau terangi hidupku

Kau bagai matahari di jiwa
Menyinari hidup bagai permata
Bersyukur aku atas s’galanya
Kau tetap di hati setiap masa

Kau terangi hidupku



Makin lama dengar makin best pula lagu Terangi Hidupku ni. Bersempena dengan Hari Malaysia hari ini apa kata jom ramai-ramai share video ini dengan ucapan sempena Hari Malaysia :D
Jangan lupa gunakan hashtag #bersatuTENAGA.


Salam kemerdekaan dan Selamat Hari Malaysia.

Thursday, September 15, 2016

Giveaway Mangkuk Tingkat by El Darwena.

Assalamualaikum
hye semua :)

Giveaway Mangkuk Tingkat by El Darwena.


KLIK BANNER UNTUK JOIN :D


Giveaway ini akan berlangsung dari 15 September hingga 15 October 2016 jam 11.59 malam.
Hanya satu pemenang akan dipilih dan mendapat satu mangkuk tingkat 2 tier seperti dalam gambar banner tu..comel takkk hehehe GOOD LUCK  SEMUA ! ^_^

Jom support giveaway rakan blogger Syira ni :)



DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah