"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Tuesday, April 12, 2016

Syira Lokman dalam Majalah Mingguan Wanita April 2016.

Assalamualaikum
hye semua :D



Tajuk : SYIRA, Mahasiswa, Penulis Buku dan Blogger Idola ! 
Menyingkap kisah sebagai pelajar ijazah sarjana muda kaunseling Universiti Malaya,penulis blog, penulis buku ‪#‎serenitysyiralokman‬ dan copywriter.

Alhamdulillah untuk artikel ni, sentiasa ada insan mulia yang beri peluang untuk Syira. 
Terima kasih team mingguan wanita
Terima kasih korang.
Terima kasih semua !!
Siapa nak tahu apa yang ditulis mengenai Syira Lokman, cepat cepat beli Majalah Mingguan Wanita and baca artikel ni. Semoga menjadi inspirasi !
Plan asalnya minggu cuti midsem ni la nak update blog banyak-banyak and nak blogwalking tetapi tiba tiba ada plan lain yang tak dijangka menyebabkan Syira takde masa nak online, so Syira laju-laju taip entry ni semata-mata nak pastikan blog ni tak sunyi :)

Ramai yang tertanya-tanya, Syira ni orangnya jenis yang macam mana? Siapa Syira Lokman ? Syira suka buat banyak kerja and bergaul dengan pelbagai jenis manusia tapi ada masa terutamanya bila dalam bilik or bila di rumah Syira lebih suka sorang-sorang. Apa yang paling penting, i have my own mission for my future and sekarang Syira sedang berusaha melakukan apa sahaja yang terbaik demi mendapatkan yang terbaik sebab Syira percaya Allah melihat usaha manusia. :)
Kalau mengikut Holland test, personaliti Syira ialah artistik, sosial and enterprising. So mesti boleh faham sikit-sikit Syira ni macam mana kan ? :D

Salah satu sebab Syira tak berhenti berblog sebab bila pembaca blog PM Syira and cakap thank you utk post yang Syira tulis. Ia membantu, its inspiring ^_^ and kata-kata tu buat Syira rasa yang Syira patut teruskan. Walaupun 1 entry yang simple, tapi berjaya memotivasikan orang lain and permudahkan urusan orang lain.
Syira nak pelajar STPM yakin yang mereka juga hebat. Sira nak orang yang rasa idupnya tidak sempurna, melihat semula hikmah yang tersedia. Syira nak apa yang Syira kongsikan memberi manfaat pada orang lain. Sebab itu masih kekal lagi blog Syira Lokman ini dan terhasilnya buku pertama Syira iaitu Serenity. Syira tulis untuk semua :)

Syira tahu, kita tak mampu menjadi sempurna seperti yang kita idamkan tetapi andai apa yang kita usaha mampu menyempurnakan hidup manusia lain, itu lebih dari indah :D 
Do something for others and manfaatnya ialah doa mereka mampu memberi kejayaan buat kita. smile emotico

Terima kasih juga kepada semua pemilik online shop, blogger yang sudi mendapatkan servis advertorial daripada Syira..
Syira harap semua puas hati dengan servis yang diberikan. 
untuk sebarang urusan seperti sewa ruang iklan , review, bussiness, sponsorship or nak minta tolong Syira promote barang, ig, blog..boleh hubungi Syira bila bila masa oke..harga 2 angka sahaja :D
Syira nak tolong, sebab tu harga yang dikenakan untuk setiap perkhidmatan sangat murah !

Emel : syiralokman21@yahoo.com.my


Terima kasih semua yang mendoakan.. semoga semua murah rezeki ^_^
Syira sampai ke tahap ini pun disebabkan korang !
tak mudah sebenarnya tapi Syira yakin ...
Akan ada jalan buat mereka yang berusaha .
Akan ada rezeki buat mereka yang bersungguh sungguh ingin mendapatkannya
dan
Akan ada kejayaan buat insan yang berjuang kerana Tuhannya.

Kalau nak baca apa kisah menarik yang Syira kongsikan..jom beli Majalah Mingguan Wanita !
Syira lokman dalam ruangan DEWI KAMPUS @mingguanwanita edisi 8 hingga 14 April 2016 ...
Korang cari je cover depan pasangan selebriti romantis Jihan dan Ungku Hariz :D
tq team @mingguanwanita ... 

11 comments:

Nieyl said...

Semoga terus success di masa akan datang...

kisah earty said...

tahniah Syira.. moga terus sukses dunia akhirat.. :)

JAMIL HASHIM said...

ASSALAMUALAIKUM.
SINGGAH PAGI
~ http://jmbelog.blogspot.my/2016/04/segmen-jom-singgah-jmbelog.html

izzeyda said...

tak beli pun majalah wanita keluaran nih.. in shaa Allah nak cari juga laa..

Mrs Dee said...

Tahniah sis, semoga terus sukses dan dapat mejadi inspirasi kepada belia belia diluar sana.Btw im Bw here..

Maria Firdz said...

Dah baca dh artikel dlm majalah tuh.. Hehe.. Moga maju jaya Syira dlm bidang yg diceburi...

aeinna Musa said...

tahniah dear

Muhammad Khairuddin Lim said...

tahniah

Nurfaezah Abdullah said...

enterprising..so syira minat berbisnes la yea :D

shahdiana said...

wah...tahniah syira...akk kena p cari kat kedai ni...tumpang bangga anak jati ipoh masuk magazine... :D... akk jeles...tapi ni jeles yang baik tau...bukan dengki...tringin nak jadi blogger yang berjaya tapi tak dapat nak bahagikan masa dengan sume benda yang banyak ni...huhuhuhuh...tahniah dik syira...

Haris Kaito said...

Tahniah. Memang selalu masuk majalah yee.

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah