"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Tuesday, February 2, 2016

Syira Lokman dalam Majalah Dara Februari 2016.

Assalamualaikum
hye semua !

..apehal makin lama rasa makin cepat je masa berlalu and banyak lagi benda tak buat ! sedar tak sedar sekarang dah masuk bulan Februari.
Selalunya time cuti sem macam ni Syira wajib update blog banyak banyak tapiiiii nak update blog pun kena ada feel dulu..ambil mood dulu..punyala payahhh nak dapatkan mood tu...aduhai..
banyak je entry yang dibiarkan karam di lautan..hahaa..entry yang terpilih je masih selamat meredah badai :D gituuuuuu ayatttt ! perghhh ! * flip shawl..

satu lagi berita seram nak share ..sebelum tu mari gelak ramai ramai.. *muahahahahaha*
oke dah...
sila baca entry ini dengan nada serius !

Syira Lokman dalam Ruangan Chit Chat Majalah Dara Edisi Februari 2016 ^_^ *krik krik


Macam mana boleh masuk majalah ?? confirm ramai nak tahu kan.. *kelip kelip mata
oke..macam ni cerita dia...Bulan Disember 2015 kelas Syira buat lawatan ke Karangkraf..lecturer sesaja la ajak pergi sana untuk subjek Masyarakat, Kerjaya dan Pendidikan, rupanya suami dia kerja situ..hahaha..patutlaahh :D
nak dijadikan cerita, sampai sana macam biasa dibawa melawat kawasan, melihat proses editing, cetakan, and sampai satu ruang kerja tu apebenda ntah lupa pula nama work station tu, kami diberi masa untuk pilih mana-mana abang-abang kacak atau awek cun untuk di"pickup line" kan..biasala iolllss ni tak minat so iolls jenjalan straight je sampai ke hujung dengan beberapa kawan lain. (sebenarnya kami diberi peluang bergurau senda dengan akak abang situ untuk tanya pa pe pasal kerja). Tapi ada beberapa budak degil ni cuci mata je tak tanya pun :P
tiba tiba sampai hujung ada la pula akak sorang ni tegur bebudak degil..hahaa..agak-agak siapa tu ??
sebenarnya yang tegur tu adalah penolong editor Majalah Dara Kak Zalmie, dia kata nak 3 orang untuk photoshoot and interview. so kami pun on je la.. nampak tak ? Allah bagi rezeki tanpa disangka..ni la contoh dia..
haaa...seram tak cerita ni ? hehe..

so di bulan Februari ini terpampang la wajah Syira Lokman bersama kawan Syira iaitu Liyana Arina dan Farhana Nabila dalam ruangan Chit Chat Majalah Dara :)
Topik yang menjadi bualan kami adalah kebersihan..nak baca lebih lanjut, korang kena dapatkan Majalah Dara edisi Februari 2016 di pasaran sekarang !

Terima kasih Karangkraf dan Majalah Dara  ^_^
Terima kasih Cik Zalmie
Terima kasih Ruben (photographer) :)

Apa yang pasti,kejayaan kita hari ini bukan sahaja dari hasil usaha kita, tetapi dari doa insan2 mulia yang ingin melihat kita berjaya :)

ehem ! jangan lupa dapatkan juga buku #serenitysyiralokman ye :D [serenity-syira-lokman]
cepat beli sebelum habis guysss !!

10 comments:

Zayani Zulkiffli said...

Wow! Okay la tu dapat masuk majalah, siap g studio lagi :D

Jemput baca: http://nurulzayani.blogspot.com/

Farahain ZFA said...

wahh tahniah . :)

iffah hussin said...

Wah femes u....

Selamat berjaya dimasa akan datang! rajin2 uodate blog tau :)

luqman zakaria said...

Wah..tahniah tahniah..rezeki masuk majalah kan..grab je la..hehe

Inspirasi Huda said...

Tahniah, jadikan ia pembakar semangat untuk terus menulis dan berblogger. Mana tahu, suatu hari nanti tulisan sis juga masuk majalah.

kak eila said...

Tahniah shira...

Slm perkenalan dr kak eila
Meh le jenjln blog
byummufayyadh.blogspot

Azwar Syuhada said...

Tahniah Syira!

Raihanah Ahmad said...

wah tahniah syira. insyaAllah boleh lebih berjaya di masa akan datang

ordinary wawa said...

Tahniah sis.

http://angellovesoldier.blogspot.com/

Maria Firdz said...

Tahniah syira... rajin dia masuk majalah,,,

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah